Mindfulness

Jij bent het waard

 

Als mensen denken aan mindfulness, leggen ze al snel de link met mediteren. “Mediteren, dat is niks voor mij, zeggen ze dan”. Begrijp ik helemaal, ook ik heb in dezelfde houding gestaan.

Maar mindfulness is veel meer dan dat en zeker niet enkel en alleen dat. Met mindfulness leg je een grondhouding bij jezelf en doe je aan bewustwording en zelfontwikkeling.

Mindfulness is een manier van aandacht geven, niet oordelend en in het huidig moment. Deze aandacht laat toe meer te genieten van kleine dingen, minder stress te ervaren, minder te piekeren en tot bewustere beslissingen te komen. Je kan beter omgaan met uitdagingen.

Je leert op een kritische en open manier naar de wereld te kijken. Je bent dus niet kritisch in de zin dat je zonder er iets van te weten al oordeelt. Je neemt de houding van een wetenschapper aan tijdens de training. En zo ontwikkel je zelfkennis en ontdek je je eigen innerlijke wijsheid. Mindfulness staat ook los van geloofsovertuigingen en heeft respect voor iedereen.

Word jij snel overspoeld door negatieve gedachten en intense emoties? Of wil je leren hoe je tot rust kunt komen in een jachtige samenleving? Tijdens 8 sessies krijg je het basispakket aangereikt van deze cognitieve therapie, op een doe-gerichte manier.

Toen ik in 2017 voor de eerste keer met mindfulness in contact kwam, heeft het mij vooral geleerd te aanvaarden welke gevoelens er op dat moment speelden. Het was voor mij ook een sleutel op weg naar een “oplossing”.
Had ik na de cursus mindfulness de grote oplossing in handen? Zeker niet, weeral niet, het heeft me wel een stap dichter bij mezelf gebracht.
Iedereen zou een cursus mindfulness moeten volgen. Waarom? Omdat de kans dat het jou iets leert over jezelf zo de moeite waard is om te nemen.

Ik volgde de opleiding tot mindfulness-coach aan het Instituut voor aandacht en Mindfulness te Gent, opgericht door Dr. David Dewulf.
Een Mindfulness-TRAINING kan je zowel individueel als in groep doorlopen. In groep doorloop je een 8 weken programma van telkens ongeveer 2,5u per sessie. Kies je liever voor een individueel traject, dan bied ik coaching op maat aan. We zoeken samen uit waar jouw noden liggen en hoe we dit tot een persoonlijk proces maken.